Egentillverkad lakrits I hemmet
Laktits är det massor som tycker om och lätt blir sugna på. Men sanningen är självklart den att äkta lakrits icke är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som även kallas för salmiak.
Använda lakritspulver för att tillverka eget lakritsgodis
Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är icke så komplicerat som man kan tro. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt arbetsredskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.
Det finns fler efterrätter och godis som man kan producera med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.
Om du icke vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online
Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.
Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Då och då så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.
Skojsamt att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande
Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var icke rädd att pröva, salt och sött går också bra tillsammans. Det hela handlar om sammansättningen.
En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att använda
Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så möjligen man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.