Stevia sötmedel ger samtliga möjlighet att njuta av sötsaker
Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet av detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalite.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan anskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett bra alternativ för den som inte vill ge upp godis men beredvilligt slipper samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är standard samt är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en sjukdom som egentligen innehåller flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kraft med god distribution och lider man av typ 1 diabetes så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar lukta aceton. Man håller oxå kvickt dra ner i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett livshotande tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med strösocker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder ju inte att man vill sluta inta sötsaker samt idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än socker, så bara mycket lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra minska på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man kanske vill gå ner i vikt, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt verkningsfull, men det innefattar att man får i sej tillräckligt med fett och protein för att idas med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en poppis metod för att gå dra ned i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst äta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse inta ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit och mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, därtill protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att inta bacon till frukost när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.